به گزارش «راهبرد معاصر»؛ کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در مصاحبه ای با بیان اینکه ایران قطعاً به تجاوز رژیم صهیونیستی در زمان مناسب و به شکل مناسب پاسخ خواهد داد، گفت: اگر تهدیدی وجودی بشود، ایران دکترین هستهای خود را تغییر خواهد داد، جمهوری اسلامی توانایی لازم برای ساخت سلاح دارد و مشکلی از این بابت وجود ندارد؛ تنها فتوای رهبر انقلاب اسلامی این موضوع را فعلاً ممنوع کرده است.
وی افزود: همه به قدرت موشکی ایران اعتراف کردهاند. در زمینه بُرد موشکها تابهحال حساسیت غربیها و اروپاییها لحاظ میشد، اما وقتی آنها حساسیتهای ما را لحاظ نمیکنند، دیگر دلیلی ندارد ما حساسیت آنها را در نظر بگیریم و احتمال اینکه بُرد موشکی ایران بیشتر بشود، وجود دارد.
با توجه به دشمنی های غربی ها علیه ایران، جمهوری اسلامی باید توان بازدارندگی و نظامی خود را افزایش دهد تا بتوان امنیت داخلی و خارجی را حفظ کرد
اشکان ممبینی، کارشناس مسائل بینالملل درباره اظهارات رئیس شورای راهبردی روابط خارجی و انگاره های لازم در زمینه ارتقای توان موشکی ایران به «راهبرد معاصر» گفت: غربی ها نشان داده اند مورد اعتماد نیستند، کاملاً زیر نفوذ و سلطه آمریکا قرار دارند و دائم در حال تهدید و اعمال تحریم علیه کشورمان هستند که نمونه های آن در چند سال اخیر زیاد بوده است و بارها در زمینه های هسته ای، اعمال تحریم های ظالمانه با حمایت آمریکا و ادعاهای واهی و پوچ در زمینه تمامیت ارضی ایران گوی سبقت را از دیگران ربوده اند.
وی با بیان دخالت غربی ها در امور داخلی کشورمان و به تازگی تعطیلی کنسولگری های جمهوری اسلامی در آلمان، آن را نمونه بارز دشمنی غرب با ملت ایران خواند و افزود: در کنار توطئه های غرب، شاهد جنایت های رژیم صهیونیستی هستیم که ملت مظلوم فلسطین را مورد ظلم و ستم قرار داده اند. کشورهای غربی با حمایت های مالی و تسلیحاتی خود شریک جرم تمام جنایت ها هستند؛ چه اینکه چندی پیش دولت آلمان اعلام کرد، محموله تسلیحاتی به رژیم صهیونیستی داده است.
کارشناس مسائل بینالملل با تأکید بر اینکه هدف غرب از اینگونه اقدامات ایجاد تنش و ناآرامی در منطقه است، عنوان کرد: با توجه به دشمنی های غربی ها علیه ایران، جمهوری اسلامی باید توان بازدارندگی و نظامی خود را افزایش دهد تا بتوان امنیت داخلی و خارجی را حفظ کرد.
ممبینی با بیان اینکه هرچه قدرت جمهوری اسلامی بیشتر باشد، مردم احساس امنیت بیشتری می کنند و حتی منطقه می تواند در سایه سار امنیت ایران در صلح و آرامش باشد، گفت: اروپایی ها و آمریکا همیشه درخواست های نابجا و غیر معقول از ایران داشته اند. باید یادآورشد، ایران حتی در زمینه برجام به تمام تعهدات خود پایبند بود، ولی آمریکا از این توافق بین المللی خارج شد. حتی جمهوری اسلامی بعد از مدتی همچنان به توافق پایبند بود، ولی وقتی به کشور، ملت و تمامیت ارضی و حاکمیت ایران احترام گذاشته نمی شود، ادامه این راه یک طرفه منطقی نیست.
وی با تأکید بر اینکه نمیتوان اجازه داد غربی ها در امور داخلی ایران دخالت کنند، تصریح کرد: در دنیای پر آشوب امروز که دشمنان دائمی و تهدیدات زیادی وجود دارد، حفظ امنیت ملی در برابر تهدیدات خارجی مهم و حائز اهمیت است و باید به واسطه توان داخلی و با تکیه بر منابع ملی و خوداتکایی دفاعی، امنیت خود را حفظ کنیم.
ممبینی «دفاع از خود در برابر هر تهدیدی» را حق جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و گفت: بی شک دکترین نظامی هر کشور به فراخور تهدیدهای فرارو و بر مبنای مؤلفه های متعدد ازجمله ویژگی های جمعیتی، تاریخی، موقعیت جغرافیایی، توان نظامی و ماهیت و نوع حکومت شکل می گیرد و توسعه ظرفیت های موشکی برای کشورمان ضروری به شمار می رود.
کارشناس مسائل بینالملل عنوان کرد: هر دو عملیات «وعده صادق» توان موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی را به جهانیان ثابت کرد و این پیام را به دشمنان رساند که ایران اجازه تجاوز به هیچ کشوری را نمیدهد و در صورت هرگونه تعرض، پاسخی محکم و مناسب دریافت خواهند کرد.
هر دو عملیات «وعده صادق» توان موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی را به جهانیان ثابت کرد و این پیام را به دشمنان رساند که ایران اجازه تجاوز به هیچ کشوری را نمیدهد
ممبینی با بیان اینکه بازدارندگی نظامی و موشکی پاسخی ساده به معمای پیچیده امنیت در غرب آسیاست، گفت: برای پاسخ به معمای پیچیده امنیت در منطقه لازم است ایران سعی کند با افزایش توان نظامی و امنیتی، میزان تهدیدات منطقهای و بینالمللی را به حداقل کاهش دهد.
وی افزود: اروپا و آمریکا بهتر است در سیاست های خود برابر ایران احتیاط کنند و از اقداماتی که ممکن است ایران را به تغییر رویکرد نظامی و هسته ای خود وادار کند، پرهیز کنند. جمهوری اسلامی کشوری است که همیشه بر مبنای عقلانیت در عرصه بین الملل نقش ايفا کرده و در زمینه ایجاد صلح و ثبات و امنیت منطقه کوشا بوده است. آمریکا و کشورهای اروپایی برای تعامل سازنده با ایران باید حساسیت های ایران را به خوبی درک کنند.